Mine heste

Jeg er den heldige ejer af 2 skønne Dansk Varmblods-heste. 1 hingsteplag fra 2021 som jeg selv har avlet – Figaro K, og en hoppe fra 2017 som jeg har købt i slutningen af maj 2022 – Belli Ask.

Her kommer en præsentation af dem begge to:

Figaro K

Dansk Varmblod

Født 17. april 2021

Skimmel hingst, født brun

 

Mor: Comtesse   –   Far: Fidelio Ask   –   Morfar: Coronet Ask

 

Figaro, her omkring 14 dage gammel

Figaro K er mit første hjemmeavlede føl – et føl, jeg har drømt om længe, men først fik mulighed for at lave da hans mor Comtessen på uheldig vis fik en genstridig gaffelbåndsskade. Rent eksteriørmæssigt er han en fin forbedring af sin mor, og dermed lige hvad jeg havde ønsket mig. Han har lidt længere ben, en større galop og lidt større rammer. Comtessen selv var omkring 163 i stang, og jeg forventer at Figaro bliver 165-167 – helt perfekt til mine korte ben. Figaro er udstyret med et super sind – han er modig og uafhængig uden at mase for meget på samt glad for menneskekontakt, og jeg glæder mig meget til at se hvad fremtiden bringer os.

 

Figaro skal bruge sine første år på at gå i løsdrift eller døgnfold med alle sine venner, og skal formentlig kastreres når han er omkring 2 år. Vinteren 2022 og foråret 2023 skal han så småt lære at løsspringe, hvilket jeg er meget spændt på, og så ellers fortsætte sin træning mod at blive min kommende ridehest. Jeg håber, at jeg selv kan stå for størstedelen af hans tilridning, så min plan er at starte i god tid med alt det grundlæggende, så vi bliver trygge ved det begge to. Punkt 1 må være “stå ved skammel” – for som hos de fleste andre plage er tålmodighed en udfordring!

 

Belli Ask

Dansk Varmblod

Født 1. maj 2017

Brun hoppe

 

Mor: B-Zanera   –   Far: Etoulon VDL   –   Morfar: Clarimo

Belli

Belli er en dejlig 5-års hoppe, jeg har købt i slutningen af maj 2022. Hun er energisk, velspringende, opmærksom, hurtig og utrolig sød, og jeg er på kort tid blevet vældig glad for hende. Belli er en noget anden type hest end jeg tidligere har redet – hendes hurtige reflekser kombineret med hendes gode øjne gør, at man pludselig kan befinde sig på vej i en helt anden retning end man troede – og det kræver både overblik og god balance. Det er til gengæld kvaliteter, der helt sikkert kommer os til gavn på springbanen når vi lige har fået lidt mere styr på rideligheden, og hun er klart den bedste hest, jeg har haft!

 

Mit mål på kort sigt med Belli er, at vi her i løbet af sommeren og efteråret 2022 skal prøve kræfter med stævnebanerne, samt få trænet rideligheden mellem springene. På langt sigt drømmer jeg om at ride nogle lidt større klasser – vi må se, hvad det fører til!